Inlijsten

Door op de juiste manier gebruik te maken van zuurvrije verouderingsbestendige materialen kunnen we een conserverende inlijsting voor u verzorgen. Reversibele technieken zorgen ervoor dat ingelijste werken altijd weer in hun oorspronkelijke staat uitgelijst kunnen worden. Door de gedegen expertise van materiaal en techniek kunnen we u een zeer vertrouwd product aanbieden. Werken op papier, canvas, textiel, foto┬┤s noem het maar op, we kunnen het prachtig voor u inlijsten. Kennis, flexibiliteit, betaalbaarheid, klantgericht werken zorgen voor zeer tevreden klanten.

Wissellijsten

We maken ook gebruik van wissellijsten waaronder bijvoorbeeld Barth wissellijsten.
De keuze in standaard maten maar ook maatwerk maakt veel mogelijk. In deze collectie is de keuze in hout maar ook in aluminium in diverse kleuren zeer uitgebreid. Zelfs bij deze lijsten is het bijvoorbeeld mogelijk om een verdiepingsprofiel te gebruiken of op maat te kleuren. Het beschikbare budget maakt de wissellijst ook aantrekkelijk.

Conserveren

Conserverend inlijsten en de voorwaarden die dat met zich meeneemt, is iets waar we voortdurend alert op zijn.
Zaken waar we rekening mee houden en mee werken zijn:

  • Lijmen (methylcellulose, stijfsel, lascaux, klucel);
  • Papier (Japans papier, holytex);
  • Montage methoden (opleggen, scharnierend, warmte spatel);
  • Gebruik van melinex.

Dit zijn maar een paar van de voorbeelden die maken dat de inlijsting zeer lang mee gaat en dus geconserveerd is.

Lijstprofielen

Een uitgebreide keuze in houten en aluminium profielen geven een compleet beeld van de mogelijkheden om uw werk op een verantwoorde wijze in te lijsten. We werken samen met een aantal leveranciers van lijstprofielen, maar daarnaast laten we ook een zelf ontwikkelde en gekozen selectie profielen maken in diverse houtsoorten. Dit maakt ons zeer flexibel in het aanbieden van een uitgebreide lijstcollectie. Ook de keuze in baklijsten die eventueel op maat samengesteld worden is zeer fraai De hoek montage van de verschillende type lijsten, zoals bijvoorbeeld krammen, zwaluwstaartverbinding, en verlijmde veren zorgen voor veel mogelijkheden. Door gebruik te maken van glaslatten kan een werk mooi verdiept ingelijst worden. Ook hier is maatwerk een belangrijk aspect. Door bijvoorbeeld in een lijst een raamwerk te plaatsen krijgt een grote of dunne lijst meer stabiliteit en geeft het ook de mogelijkheid om het werk vlak op de muur te hangen.

Passe-Partout

Passe-partout hebben we van diverse leveranciers, bijvoorbeeld Artique, Moorman, Conserva Barth, Bain Bridge.
Natuurlijk is zuurvrij gebruik van materiaal een voorwaarde.
Een veelheid aan kleuren, diverse diktes en afmetingen maken veel mogelijk.
We gebruiken ook passe-partout karton dat volledig gemaakt is van katoen. Dit is de meest hoogwaardig te gebruiken karton soort.

Kleuren

Zoals al eerder aangegeven kunnen veel van de door ons geleverde profielen op maat gekleurd worden, waterbeitsen, verf, spuitwerk kan geleverd worden.
Vanuit beschikbare voorbeelden, kleuren waaiers, RAL nummers is op kleur gebied alles mogelijk.

Natuurhout

Prachtig is onze serie natuurhout. Speciaal in opdracht ontwikkeld en gemaakt in bijvoorbeeld esdoorn, eik, noten, kersen of essen is dit prachtig om mee te werken. We kunnen dit in eigen atelier, middels zaag, frees en schaaf bewerking aanpassen in ieder gewenst profiel, of inlijst oplossing. Door gebruik te maken van verschillende technieken in montage, kleuren, gebruik van glaslat en/ of raamwerk is met dit product een museale inlijsting tot stand te brengen.

Glassoorten

Op het gebied van glas is er de laatste jaren veel veranderd de kwaliteit en betaalbaarheid is er erg op vooruit gegaan.
De keuze in UV werend glas, Antireflex glas en de vele combinaties hierin maken het dat er voor iedere wens een oplossing is, en zeer bepalend voor het uiteindelijke beeld.
Het gebruik van acrylaat bij bijvoorbeeld grote maten zorgen ervoor dat het niet te zwaar wordt. Museumglas, Artglas, Antireflexglas alles is mogelijk. Laat ons u vrijblijvend adviseren.

Maatwerk: meer dan schilderijen

Wat voor een kunstwerk u ook wilt laten inlijsten (geboortekaartje, foto, tegel, object, textiel, ...) We zoeken samen met u naar de beste inlijstoplossing.