Lijst restauratie

Restauratiewerken aan bv papier, lijsten of schilderijen verzorgen wij in eigen atelier. Voor restauratiewerken die we niet in eigen atelier kunnen verzorgen, werken we nauw samen met diverse specialisten.

Schade aan (schilderij) lijsten kunnen op vele manieren ontstaan. Soms door eigen toedoen, bijvoorbeeld door het niet kundig vervoeren van een schilderij, of dat het tijdens het ophangen ergens tegenaan stoot.

Een beschadiging kan echter ook zo langzaam ontstaan dat u het niet eens in de gaten heeft. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld nicotine, roetaanslag of houtworm.

Iedere beschadiging vraagt weer een andere techniek om deze te herstellen. Bij Artomove hebben we meer dan 20 jaar ervaring in het restaureren van lijsten. Nadat wij uw lijst aan een inspectie hebben onderworpen kunnen we u direct een indictie geven van de kosten om deze te herstellen (bij voorkeur in ons atelier, maar een foto kan ook een eerste indruk geven). Neem daarom gerust contact op voor een eerste inventarisatie.

Schilderij restauratie

Een schilderij schoonmaken of reinigen is de meest voorkomende vorm van restauratie. Dit komt omdat de meeste schilderijen die in woningen hangen door de tijd heen vuil worden door bijvoorbeeld insecten, nicotine- of roetaanslag. Daarnaast kan een schilderij beschadigen door schimmels of vocht.

Wanneer het verwijderen van het vuil niet voldoende is en er bijvoorbeeld sprake is van nicotine aanslag kan het nodig zijn de vernislaag te verwijderen. Dit is een tijdrovende klus en zal zeer secuur moeten worden uitgevoerd. De kosten die hiermee gemoeid zijn bestaan voornamelijk uit de tijd die gepaard gaat met het verwijderen en opnieuw aanbregen van het vernis. Het resultaat is echter altijd een wereld van verschil.

Denkt u erover na om uw schilderij te laten schoonmaken of reinigen? Wij geven u vrijblijvend een prijsopgaaf. Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Laat uw werk door ons bekijken

Twijfelt u of uw werk nog wel te restaureren is? Neem dan nu contact met ons op door middel van het contactformulier of bel ons op 06-12065165.

Nadat wij uw werk hebben gezien kunnen wij u snel een indicatie geven van de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd om uw lijst of schilderij te restaureren. Tevens kunnen wij u dan een prijsopgaaf geven.

U kunt ook altijd vooraf een foto toesturen.

Wij werken voor musea, verzamelaars, galieries en particulieren.