Museaal Lijstwerk

Voor diverse klanten (musea , kunstenaars , galeries, verzamelaars e.d.) bieden we lijstwerk op museaal niveau.

De kennis en mogelijkheden van diverse profielen in een aantal houtsoorten, op maat gemaakt. Ambachtelijk gebruikt en gemonteerd door gebruik te maken van diverse verbindingen. Dit gecombineerd met de hoge kwaliteit en uniforme uitstraling geven de inlijstingen een prachtige visuele presentatie.

Maar natuurlijk is het belangrijkst de conservering van het kunstwerk. Door gebruik te maken van diverse zuurvrij, reversibele montage technieken en verschillende montage materialen in overeenstemming met het werk, kunnen we een zo goed mogelijke conservering garanderen. Ook flexibele montage voor fragile en grote werken behoren tot de mogelijkheden.

Conserveren, een toptaak voor een museum

De gebruikte glassoorten die in diverse combinaties , UV weren en anti reflex zijn, geven een optimaal conserverend en visueel beeld. Acrylaat in diverse uitvoeringen waaronder bv. het hoogwaardige Optium behoort tot de mogelijkheden.

De gebruikte achterwand is zeer belangrijk voor de conservering en lijstconstructie. Ook het eenvoudig ophangen van het werk en de vlakke montage tegen de wand, maken de museale inlijsting compleet.

Artiteq ontwikkelt flexibele ophangsystemen voor schilderijen en andere wanddecoraties.
Het ophangen van kunst en het inrichten van uw muren kan op verschillende manieren. Artiteq garandeert een veilige, maar ook flexibele manier om schilderijen en wanddecoraties op te hangen.
Standaard railsystemen, een rail met geïntegreerde schilderijverlichting, een rail inclusief kooflijsten en railsystemen die geheel in een systeemplafond worden weggewerkt.